Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Bioracer winterkleding geeft je maximaal fietsplezier!

Geplaatst: 21 oktober 2020

Waarom is Bioracer winterkleding zo belangrijk?
Fietsen in de winter blijkt voor veel mensen een flinke opgave te zijn, dat is vreemd omdat fietsen dan ook leuk kan zijn! Sommige mensen stoppen helemaal met fietsen, gaan in een schuurtje op een roller trainen en er is ook een groep mensen die in de sportschool gaat spinnen. Maar waarom blijven deze mensen dan niet lekker fietsen zou je zeggen! Het blijkt dat veel mensen de winterse omstandigheden maar vervelend vinden, de lage temperaturen en regen zorgen ervoor dat mensen er liever niet op uit gaan. Wij zijn echter van mening dat je met de juiste wielerkleding onder alle omstandigheden comfortabel kun fietsen, dus ook als het weer wat slechter is. Met een o.a. een waterdicht fietsjack, een waterafstotende bibtight, goed aansluitende overschoenen en waterdichte handschoenen kun je met alle mogelijke weertypes gewoon blijven fietsen! We zetten hieronder enkele fantastische artikelen van ons merk Bioracer die onmisbaar zijn bij een tocht onder uitdagende weersomstandigheden.

Bioracer wintersokken
Koude voeten tijdens een fietstocht of fietstraining wil je absoluut niet, het betekent vaak dat je het over je hele lichaam koud hebt en dat het heel moeilijk is om het weer warm te krijgen. Sokken die goed ademen, comfortabel zijn en vooral lekker warm zijn zorgen ervoor dat je dit soort problemen voorkomt. Sokken die we aanbevelen zijn de Bioracer winter sock.

Bioracer winter overschoenen
De tempest en neopreen overschoenen van Bioracer zijn getest onder extreme omstandigheden. Ze hebben een uitstekende pasvorm, zijn wind- en waterdicht, zijn afgewerkt met reflectie strepen en voorzien van de beste YKK ritsen. De toppers onder de overschoenen zijn de Bioracer overshoe one tempest protect pixel en de Bioracer overshoe.

Bioracer armstukken en beenstukken
De arm- en beenstukken van Bioracer hebben een perfecte pasvorm en zijn in maar liefst 3 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De dunste versie zonder thermo eigenschappen is gemaakt van Lycra en is geschikt vanaf 12 tot maximaal 18 graden. De Tempest armstukken en beenstukken zijn gemaakt van waterafstotend stretch materiaal en zijn ideaal voor natte of koude omstandigheden. Tenslotte hebben we de Stratos uitvoering welke is gemaakt van waterafstotend Aquaracer materiaal, ze zijn niet zo dik maar door de waterafstotende eigenschappen toch erg functioneel. De Bioracer opties zijn de Bioracer armstukken lycra en Bioracer beenstukken lycra en Bioracer armstukken tempest en Bioracer beenstukken tempest en Bioracer armstukken Stratos en Bioracer beenstukken Stratos.

Bioracer winterhandschoenen
Om goed te kunnen sturen, schakelen en uiteraard om goede rem controle te hebben moet je ervoor zorgen dat je geen koude handen of vingertoppen hebt tijdens het fietsen. Er zijn diverse merken met winterhandschoenen maar het probleem is vaak dat deze te dik zijn waardoor het "gevoel" minder wordt en je dus minder grip hebt op bijvoorbeeld je shifter en/of remhendels. De winterhandschoenen van Bioracer zijn gemaakt van Tempest of Tempest protect materiaal, waardoor ze comfortabel zitten maar ook waterafstotend zijn. De aangebrachte reflectie delen zorgen ook nog eens voor extra veiligheid! De beste winterhandschoenen van Bioracer zijn de Bioracer glove one tempest pixel en de Bioracer glove one tempest protect pixel.

Bioracer winterjacket
Zonder een goed fietsjack kom je uiteraard de winter niet door. IJzige kou, wind en regen kunnen je fietsritten tot een ware uitdaging maken. Maar als je kiest voor een comfortabel zittend fietsjasje met de juiste eigenschappen dan zou je onder alle omstandigheden beschermt moeten zijn tegen alle ontberingen. Een fietsjack moet niet alleen warm zijn en waterafstotend zijn maar het moet ook zeker voldoende ademen, anders blaas je jezelf in "no time" op. Verder is de pasvorm ook van belang, een te krappe pasvorm is niet prettig maar als het niet goed aansluit dan geeft het ook alleen maar irritatie en bovendien is het niet echt aerodynamisch. Enkele voorbeelden van populaire Bioracer fietsjacks zijn het Bioracer spitfire Tempest structure spring jacket, het Bioracer vesper Tempest spring jacket, het Bioracer vesper Tempest protect winter jacket en het Bioracer spitfire Tempest protect winter jacket. Voor echte regenomstandigheden is het Bioracer Kaaiman jacket zwart uniek in zijn soort.

Bioracer winter bodywamer
Een artikel dat wij altijd van harte aanbevelen is een goede bodywarmer, het houd je romp lekker warm en als je het echt te warm krijgt dan berg je het gemakkelijk op in het achterzakje van je fietsjack. Bioracer heeft een aantal interessante modellen in leuke opvallende kleuren maar ook in neutraal zwart, voor ieder wat wils dus! Dit zijn enkele interessante modellen; Bioracer spitfire body fluoBioracer spitfire bodyBioracer vesper bodyBioracer vesper protect bodyBioracer spitfire protect body.

Bioracer winter wielerbroeken
Je benen moeten het werk doen tijdens het fietsen dus zorg ervoor dat je spieren op de juiste arbeidstemperatuur zijn. Als deze te koud zijn dan heb je kans dat je benen "blokkeren" en kun je je warmte niet goed kwijt dan "explodeer" je, elke ervaren renner zal beide gevallen zeker herkennen! Om een perfecte balans te vinden zijn goed isolerende bibtights essentieel maar de stof moet tevens een hoge mate van ademend vermogen hebben, Bioracer gebruikt hiervoor de unieke Tempest stof en de Tempest protect stof. Beide materialen zitten als een "tweede huid" om je been dus zorgt het voor een zeer comfortabel gevoel, de kans op schuurplekken is klein en door de beste zemen toe te passen kun je met deze bibtights eindeloze fietstochten maken. We benoemen hier enkele unieke fietsbroeken; Bioracer spitfire wintertight Tempest uni (Smooth UNI pad)Bioracer Tempest women UNI (Smooth UNI pad)Bioracer spitfire bibtight Tempest (Vapor MEN pad)Bioracer vesper bibtight Tempest (Vapor UNI pad)Bioracer spitfire bibtight Tempest protect (Vapor MEN pad)Bioracer vesper bibtight Tempest protect (Vapor UNI pad).

Waar kun je Bioracer winterkleding kopen?
Je besteld bovenstaande artikelen gemakkelijk en zonder verzendkosten in onze Bioracer shop maar u bent uiteraard ook van harte welkom in onze Bioracer winkel in Nunspeet. Kijk op onze Maxipromo website voor alle informatie of ga direct naar de Bioracer webshop!


257