Lees klantwaardering  9,4

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Wat heb je nodig om met fietsen te beginnen?

Geplaatst: 21 april 2023

Heeft de fietssport je aandacht getrokken en wil je kennis maken met deze fantastische sport? Het is niet ingewikkeld om een begin te maken maar het is wel verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Tenslotte kunnen de kosten onnodig oplopen als je niet de juiste keuzes maakt! Ons advies is om artikelen aan te schaffen met een goede prijs-kwaliteit verhouding, goedkoop is in “de wielerwereld” vaak duurkoop. Ga dus niet altijd voor het goedkoopste maar laat je goed adviseren, je krijgt spijt als de kleding of accessoires niet comfortabel zijn om te dragen. Ga bovendien altijd naar een specialistische winkel zodat je kunt passen en de mensen je kunnen helpen bij het maken van verstandige keuzes.

We hebben de belangrijkste artikelen op een rij gezet, uiteraard heb je niet alles direct nodig maar kun je telkens je collectie uitbreiden.

De fiets
Als je begint met fietsen hoef je echt geen mega grote investering te doen voor een fiets. Het belangrijkste is dat je de juiste maat koopt en dat je ermee kunt doen wat je voor ogen hebt. Het maakt uiteraard een verschil of je voornemens bent om af en toe een uurtje te fietsen of dat je gelijk heel veel kilometers wilt gaan maken. Koop een fiets die past bij je eerste behoeften en laat je vooral informeren door een specialist.

Fietsschoenen
Het belang van goede schoenen wordt heel vaak onderschat, ze moeten goed aansluiten om je voeten maar zeker niet knellen. Een schoen die goed past geeft bovendien meer stabiliteit zodat je minder kans hebt op blessures, tevens zal een goede pasvorm ervoor zorgen dat je beter je kracht kunt overbrengen op je pedalen. Probeer meerdere merken, modellen en maten voordat je een aankoop doet!

Fietssokken
Goede fietssokken zorgen ervoor dat je comfortabel in je schoenen zit en dat ze een goed ademend vermogen hebben, dit maakt je fietsrit plezieriger. Er bestaat een verschil tussen zomer- en wintersokken, wanneer je welk type zult dragen is heel persoonlijk en afhankelijk van de weersomstandigheden.

Overschoenen
Er bestaan overschoenen die alleen bedoelt zijn om je er “flitsender” uit te laten zien maar de meeste modellen zijn gemaakt om je te beschermen tegen kou of regen. Een paar goede overschoenen zullen zeker bijdragen tot meer plezier tijdens je ritten in winterse omstandigheden.

bioracer-fietskleding-met-eigen-opdruk   bioracer-wielershirt-laten-bedrukken

Bibshort en bibtight
In de zomer draag je een “bibshort” en in de winter een “bibtight” met een thermische voering om je tegen de kou te beschermen. Naast een comfortabele stof moet een fietsbroek een goede pasvorm hebben, kies een model dat optimaal aansluit zodat deze niet kan “schuiven” en schuurplekken voorkomt. Een A-kwaliteit zeem draag tevens bij tot het voorkomen van onnodige zadelpijn.

Fietsshirt en fietsjack
Een fietsshirt moet mooi aansluiten zodat het niet teveel "wappert" tijdens je rit, maar uiteraard moet een shirt ook niet te strak zitten of te kort zijn. Probeer eens wat verschillende modellen en maten om erachter te komen wat voor jou comfortabel is. Voor koudere omstandigheden kies je voor een fietsjack met een ademende thermische voering, een goed jack houd je warm maar zorgt er ook voor dat je niet overmatig zweet.

Zweetshirt en thermoshirt
Onder je shirt of jasje draag je een "ondershirt" dat ervoor zorgt dat warmte en vocht snel kunnen worden afgevoerd. Een zweetshirt is mouwloos of met korte mouwen en een thermoshirt is meestal uitgevoerd met lange mouwen, afhankelijk van de temperatuur kies je een van deze opties.

Handschoenen
Er is een enorme keuze in handschoenen en na verloop van tijd zal moeten blijken welk type voor jou ideaal is, sommige mensen rijden zelfs zonder. In detail kunnen er verschillen zitten tussen wielerhandschoenen en offroad handschoenen, maar jij bepaalt zelf welk type je voor welke wielerdiscipline gebruikt. Laat je in elk geval goed voorlichten zodat je weet wat de verschillen zijn.

bioracer-fietsshirt-met-opdruk-laten-maken   bioracer-wielerkleding-laten-bedrukken-met-logo

Bodywarmer en regenjack
Voor lagere temperaturen kan een bodywarmer ideaal zijn, deze zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen de kou en je kunt hem gemakkelijk opbergen als je het te warm krijgt. Het is duidelijk waar een regenjack voor dient, om te voorkomen dat je tot op het bot nat wordt kan een goed regenjack ervoor zorgen dat je met meer plezier je fietsrit kunt vervolgen.

Armstukken en beenstukken
voor de periode met medium temperaturen zijn arm- en beenstukken erg praktisch, het fijne is dat je ze redelijk makkelijk uit en aan kunt trekken. Deze artikelen worden over het algemeen in zwart uitgevoerd en zijn in diverse materialen leverbaar, afhankelijk van de temperatuur kies je je favoriete set.

Fietshelm
We hoeven je niet uit te leggen dat een goede fietshelm essentieel is, hierop zou men dan ook niet moeten bezuinigen. Kies niet alleen voor een mooie helm maar kijk eerst welk type de beste pasvorm heeft, een goed passend model kan zelfs ernstig letsel voorkomen. Ons advies is om meerdere helmen te passen zodat je ervaart wat de verschillen zijn en zo de beste keuze kunt maken, koop dus bij een winkel en niet op internet!

Fietsbril
Een fietsbril kan je ogen beschermen tegen de wind, modder en zon. Bij het kiezen van een geschikte bril moet je uiteraard letten op een goede pasvorm, hij mag niet knellen maar ook niet te los zitten zodat hij afzakt. Een bril met een transparant glas is ideaal in regenachtige omstandigheden, een oranje/geel glas geeft maximaal contrast en een gekleurd glas beschermt je tegen de zon.

Bij Maxipromo sportswear vindt je een enorme keuze in fietskleding en accessoires
Als je zeker wil zijn van de juiste pasvorm en je wil deskundig advies dan ben je van harte welkom in de winkel van Maxipromo sportswear. Je hebt bij ons de keuze uit een zeer groot assortiment artikelen en wij leveren hoofdzakelijk uit voorraad, elk type renner kan op elk prijs niveau bij ons slagen! We leveren diverse merken waaronder; Bioracer, Spiuk, Craft, Rogelli, Northwave, RH+, Giro, Sockeloen en Camelbak. Graag tot zien en... de koffie staat altijd klaar!

bioracer-webshop-kopen-online-aanbieding-goedkoop   bioracer-winkel-wielerkleding-fietskleding-kopen


marktleider in europa

offerte in 1 dag

ontwerp in 1 dag

eigen productie

klantwaardering 9.4

257