Informatie nodig? Bel 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur (sportswear)

Nooit meer koude voeten met de Northwave winterschoenen!

Geplaatst: 11 december 2018

Het Italiaanse bedrijf Northwave maakt al sinds 1993 topkwaliteit fietsschoenen. Zo zijn de racefietsschoenen van dit topmerk ieder jaar te bewonderen in de Tour de France en de mountainbike schoenen zijn te bewonderen in de wereldbeker wedstrijden op de mountainbike. Northwave blijft hun producten ieder jaar verbeteren en zijn er dit jaar weer producten bijgekomen en aangepast. Zo is er bijvoorbeeld aan de Extreme XCM 2 GTX een carbon zool toegevoegd. Northwave is in 1993 begonnen met het produceren van snowboardschoenen, ze hebben dus genoeg ervaring in de koude weersomstandigheden.

Waarom winterschoenen van Nortwave?
Snowboardschoenen zijn in Nederland overbodig, hier kunnen we in de winter lekker blijven fietsen. Uiteraard kan het in Nederland wel koud zijn of het kan hier flink regenen en waaien. Een veel gebruikte oplossing voor koude voeten is het gebruik van overschoenen, overschoenen bieden bescherming tegen wind en water. Het nadeel van overschoenen is dat ze geen of nauwelijks ademend vermogen hebben. Het tekort aan ademend vermogen komt ook de isolatie niet ten goede. De winterschoenen van Northwave bieden wel ademend vermogen, door ze extra te voeren van binnen zijn ze nog warmer.

Gebruik van GORE-TEX in Northwave schoenen
Hoe is het dan mogelijk om een wind- en waterdichte schoen te laten ademen? Dit maakt Northwave mogelijk door gebruik te maken van het GORE-TEX-membraan. Dit membraan bevat meer dan 1,4 miljard poriën per vierkante centimeter. Door deze techniek zijn de winterschoenen van Northwave wind- en waterdicht, waterdichte schoenen horen ook niet te lekken. Bij GORE-TEX vinden ze dat ook, bovendien vinden ze dat deze kwaliteit gedurende de volledige levensduur van de schoenen moet blijven. Door het GORE-TEX-membraan hebben de Northwave winterschoenen dus ook een uitstekend ademend vermogen, waardoor je altijd droge voeten houdt als je gaat fietsen.
Northwave mountainbike winterschoenen
De collectie voor de winter 2018-2019 bestaat bij de mountainbikeschoenen uit drie verschillende modellen, de Northwave Raptor GTX en de NorthWave Raptor Arctic GTX zijn in de basis dezelfde schoenen. Zo zijn beide schoenen voorzien van het GORE-TEX-membraan. De zool van beide schoenen is een met carbon verstevigde zool, wat de schoen erg licht en stijf maakt. Het grote verschil tussen deze schoenen zit hem in de voering. De NorthWave Raptor Arctic GTX is met een extra fleece gevoerd waardoor deze schoen nog warmer is. Het topmodel van de collectie is de Northwave Extreme XCM 2 GTX. Natuurlijk is deze schoen ook voorzien van het GORE-TEX-membraan. Het grootste verschil met de andere modellen zit in de zool. Deze schoen is namelijk uitgerust met een volledige carbon zool. Dit maakt de schoen niet alleen heel licht, maar vooral erg stijf. Met deze zool wordt iedere krachtsinspanning op het pedaal direct doorgegeven.

Northwave racefiets winterschoenen
Net als bij de mountainbike winterschoenen telt de collectie van de Northwave racefiets winterschoenen drie modellen. Northwave Flash GTX is het instapmodel uit deze collectie, maar eigenlijk doe je daarmee de schoen tekort. Deze winterschoen is ook uitgerust met het GORE-TEX-membraan en in combinatie met de carbon verstevigde zool is dit een geweldige en warme winterschoen. De Arctic uitvoering van dit model, de Northwave Flash Arctic GTX is de middelste schoen uit deze reeks. Naast dat het GORE-TEX-membraan voor de wind- en waterdichtheid zorgt, is deze schoen gevoerd met een extra fleece voor de koudste dagen van het jaar. De topper in deze reeks is de Northwave Extreme RR 2 GTX. Deze schoen is uiteraard voorzien van het GORE-TEX-membraan en daarnaast is deze schoen uitgerust met een volledige carbon zool. Deze zool komt overeen met de Northwave Extreme RR, die we bijvoorbeeld terugzien in wedstrijden als de Tour de France of de Giro. Wat betekent dat? Profs kiezen altijd voor het lichtste en het stijfste, dus de winterschoenen van Northwave zijn wel degelijk fantastische schoenen.

Ook bij Maxipromo sportswear!
Uiteraard hebben wij de winterschoenen van Northwave op voorraad in onze store, kom langs voor het beste advies aan de Waterweg 14a in Nunspeet. Bent u opzoek naar bedrukte wielerkleding met uw eigen ontwerp? Wij verkopen het merk Bioracer al vanaf kleine aantallen en met de beste kwaliteit. Meer weten over wielrenkleding of MTB kleding met logo opdruk? Kijk eens op onze website voor Bioracer wielerkleding.


257