Informatie nodig? Bel 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur (sportswear)

Maak kennis met de helmen van Zero RH+

Geplaatst: 31 augustus 2018

Zero RH+ is een Italiaanse fabrikant van onder andere helmen. Bij dit mooie merk houden ze zich vooral bezig met de nieuwste innovaties in de wielerwereld en dan in het speciaal in fietshelmen. Dat betekend dus dat je een enorme keuze hebt aan types, kleuren en maten. Een fietshelm is zeker geen overbodige luxe, een valpartij op een racefiets of mountainbike zit vaak in een klein hoekje en dan is bescherming van je hoofd essentieel. Je ziet steeds meer dat mensen ook op de gewone stadsfiets een helm gaan dragen, het voordeel van Zero RH+ is dat het merk enorm veel types heeft en dus ook altijd een type heeft wat ideaal bij jou hoofd aansluit.

Welke modellen heeft het merk Zero RH+
Laten we beginnen met de duurste helm, deze helm is zeker niet voor iedereen geschikt. De Z Crono is de topper op het gebied van helmen in de Zero RH+ range, deze helm is voorzien van een ingebouwd vizier en is dus geschikt voor het tijdrijden. Deze tijdrithelm word onder andere gebruikt in de Tour de France door het Wanty Groupe Gobert team, de consument kan hem ook aanschaffen voor €249,99. Na de Z Crono is het tijd voor de eerste race- en mountainbikehelm, de Z Alpha is voorzien van een speciale ``sportglass fitting``. Dit houd in dat er een speciaal vak in de helm is gemaakt dat je je bril makkelijk op je helm kan zetten. Buiten het feit dat de helm extreem licht is, is de helm er in 2 varianten. De Z Alpha is te verkrijgen met en zonder MIPS. Met MIPS heeft de helm een aanschafprijs van €169,99 en zonder MIPS kost hij €149,99. Het volgende type is te verkrijgen voor €139,99 en is een nieuw type, de Air XTRM is alleen aan te schaffen zonder MIPS. Dit modieuze type is afgeleid van zijn goedkopere broertje, de Lambo helm. De naam zegt het al; Lambo, deze helm is afgeleid van een Lamborghini! De achterkant van de helm heeft een uitlaat look en dit maakt hem zo uniek in zijn klasse, de Lambo helm is te verkrijgen zonder MIPS en kost €129,99. Het volgende type is een favoriet onder de racefietsers, de ZY heeft een perfecte pasvorm en sluit aan om je hele hoofd, ook dit type is alleen te verkrijgen zonder MIPS en kost € 129,99. De ZWO is het volgende type en is aan te schaffen voor €119,99, dit is een combi helm en is dus voor zowel racefietsers als mountainbikers te gebruiken ook dit type is er alleen zonder MIPS. Het volgende type is enorm populair onder de mountainbikers, de ZW heeft met zijn perfecte compacte pasvorm een super agressieve look. Dit type is alleen zonder MIPS te verkrijgen en is aan te schaffen voor slechts €99,99. De Z Epsilon zit in dezelfde prijscategorie en is ook alleen te verkrijgen zonder MIPS. Met zijn compacte vorm is deze helm ook ideaal te gebruiken voor dames. Het volgende type is afgeleid van het merk POC, de nieuwe Z8 is een compacte helm en word ook geleverd met een klepje. Dit type is te verkrijgen voor slechts €89,99, flink goedkoper dan een helm van het merk POC dus. Het één na laatste type word ook weer geleverd met een klepje maar is ook perfect te gebruiken voor het racefietsen. De Z 2 in 1 is een enorm lichte helm en is net als de Z8 te verkrijgen voor €89,99. Het laatste type is de Z zero, ook wel het instapmodel van het merk Zero RH+ genoemd. Bij dit type is er echt gelet op de ventilatie, met enorm veel ventilatie gaten is dit type ideaal in de zomer. Dit type is net als alle laatst genoemde helmen alleen zonder MIPS te verkrijgen en kost slechts €69,99.

Wat is MIPS
In de bovenstaande tekst wordt er een aantal keer het woord MIPS gebruikt, maar wat is MIPS eigenlijk? MIPS staat voor: M:Multi D:Directional I:Impact P:Protections S:System. MIPS is een extra laag binnenin je racefiets- of mountainbikehelm. Die laag kan, los van je fietshelm zelf, licht meedraaien op het moment dat je fietshelm contact maakt met de grond. De buitenlaag van de fietshelm vangt de grote klap op. MIPS zorgt ervoor dat je hoofd een klein beetje mee kan bewegen binnen in de fietshelm. Met MIPS wordt de schok voor je hersenen dus aanzienlijk verminderd, dat helpt hersenschade te voorkomen. MIPS kan ongeveer 10 tot 15 millimeter bewegen ten opzichte van de fietshelm. Dat klinkt niet veel, maar dat is dus al genoeg om een groot verschil te kunnen maken.

Verschillende kleuren en maten
De helmen van Zero RH+ zijn eenvoudig te verstellen, daardoor passen ze op elk hoofd. Dankzij de bandjes en de verstelbare beugel aan de achterzijde past de helm altijd perfect. Alle Zero RH+ helmen zijn er in twee maten: XS/M en L/XL. De helmen van Zero RH+ zijn uniseks; dus draagbaar voor mannen en vrouwen. Met maar liefst 70 verschillende kleuren zit er altijd wel een kleur bij die bij jou past.

Uiteraard zijn alle types van Zero RH+ door ons leverbaar en zijn wij officieel dealer van dit mooie merk. Kom langs aan de Waterweg 14A in Nunspeet en laat je adviseren over jouw perfecte helm! www.maxipromo.nl


257