Lees klantwaardering  9,4

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Is een fietshelm met MIPS veiliger?

Geplaatst: 17 maart 2022

Wat is MIPS?
Dit revolutionaire systeem is ontwikkeld door experts op het gebied van biomechanica en neurowetenschappen, het “Multi-directional Impact Protection System” is een veiligheidssysteem dat in een fietshelm kan worden geïntegreerd. MIPS is een extra laag binnenin een fietshelm en kan, los van de fietshelm zelf, meebewegen op het moment dat deze een impact ondergaat. Het systeem bestaat uit een laag die tussen de buitenkant en de voering van de helm geplaatst wordt en zorgt ervoor dat de helm tot ca 15 mm ten opzichte van het hoofd kan schuiven bij een val. Hierdoor wordt duidelijk een betere bescherming geboden en verminderd het de beweging van de hersenen aanzienlijk.

mips

Wat is het voordeel van een MIPS helm?
Een helm zonder MIPS heeft uitsluitend een voering die vervormt bij een impact door een val, door het vervormen wordt de druk op de hersenen verminderd. Hersenvocht werkt hierbij ook mee als een soort schokdemper om te voorkomen dat er schade aan de hersenen ontstaat. Desondanks kan er bij een val toch een flinke druk op de hersenen komen waardoor er een (lichte) mate van hersenletsel kan ontstaan. Het unieke is dat MIPS het hersenvocht eigenlijk nabootst omdat de helm schaal bij een impact schuift ten opzichte van het systeem en dus het hoofd. Hierdoor wordt de beweging naar de hersenen verminderd en kan letsel beter worden voorkomen. De voering beweegt slechts enkele millimeters gedurende de botsing, maar het dat kan net genoeg zijn om de druk op de hersenen te verminderen zodat er minder schade zal ontstaan.

Waaraan herken je een MIPS helm?
Een helm die uitgerust is met MIPS ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als een helm zonder dit systeem, als herkenning is er alleen wel een geel logo stickertje zichtbaar. Aan de binnenkant is echter de gele tussenlaag goed herkenbaar onder de zachte pads, het draagcomfort is uiteraard ook gelijk aan die van een normale helm. Kortom er zit niet veel verschil tussen een traditionele helm en een revolutionaire MIPS helm.

mips

Is een helm met MIPS de meerprijs waard?
Het is aangetoond dat bij veel ongevallen de impact een grote druk op de hersenen veroorzaakt en dat een helm met MIPS kan helpen om de schade aan de hersenen te verminderen. Hoewel moeilijk is aan te tonen in welke mate MIPS hieraan zal bijdragen zou het wel net het verschil kunnen maken tussen geen, weinig of veel hersenschade. Inmiddels zijn er al best veel merken die helmen aanbieden met dit systeem en het prijsverschil is door concurrentiewerking niet meer zo groot. We hebben het over het algemeen over een meerprijs van slechts 20 tot 25 euro per helm.

Ook voor een MIPS helm naar Maxipromo sportswear!
Wij hebben in onze winkel een zeer ruim aanbod helmen en uiteraard kunnen we ook modellen met het MIPS systeem aanbieden, met name het merk Giro heeft hierin een mooi assortiment. Kom eens langs,  we vertellen er graag meer over!
 


marktleider in europa

offerte in 1 dag

ontwerp in 1 dag

eigen productie

klantwaardering 9.4

257