Informatie nodig? Bel 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur (sportswear)

Hoe kies je de juiste fietsschoenen?

Geplaatst: 24 mei 2018

Uiteraard bepaal je zelf hoeveel geld je uit wil geven aan een paar fietsschoenen, het budget bepaalt echter de kwaliteit en het type sluiting systeem van de schoenen. Bij het kiezen van een paar fietsschoenen zijn een aantal zaken belangrijk; hoe vaak in de week fiets je, ben je merk gebonden, ben je opzoek naar race- of mtb schoenen, welke kleur schoenen wil je en hoe zitten de schoenen.

Type sluitingen
Het sluiting systeem is één van de belangrijkste details als je een paar schoenen gaat kopen, de sluitingen die het meest worden gebruikt hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Klittenband
  • Wire sluiting
  • Buckle
  • Veters (huh?! Veters, ja! Op meer dan 300 type fietsschoenen zelfs!)
  • Draadsluiting
  • Combinatie van bovenstaande

De ontwikkelingen gaan niet zo snel bij fietsschoenen maar op dit moment zijn fietsschoenen met draadsluitingen erg populair. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de profs met een draadsluiting of met veters fietst. Het voordeel van een draadsluiting is dat je onder het fietsen makkelijk je schoenen aan kunt passen op de gewenste grootte, bij klittenband is dit wat moeilijker om af te stellen.

BOA sluiting
Het merk BOA is marktleider op het gebied van draadschoen sluitingen. Ze produceren niet alleen sluitingen voor fietsschoenen maar ook voor, werkschoenen, skischoenen, hardloopschoenen, bergschoenen, casual schoenen. Uiteraard zijn er ook fietsschoen merken die hun eigen draadsysteem ontwikkelen wat vaak ook prima werkt, het is dan ook verstandig om meerdere type schoenen te passen om het verschil te voelen.

De zool
Ook zit er veel verschil in de zool van een schoen, zo word er gewerkt met plastic, rubber en carbon. Plastic en rubber wordt veel gebruikt in goedkopere schoenen, niks mis mee maar die zolen zijn vaak niet zo stijf en licht als een carbon zool. Een carbon zool is wel iets duurder dan een zool van plastic of rubber. Je zou ook kunnen kiezen voor een combinatie van beiden, plastic met carbon wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door fietsschoen merken. Dit combineert de stijfheid van een carbonzool en toch nog een beetje flexibiliteit van een plastic- of rubberzool.

Onze merken fietsschoenen
Wij leveren de bekende merken Northwave, Sidi, Spiuk, Giro en Rogelli. We hebben een enorme keuze in modellen, kleuren en uitvoeringen zodat we voor elke renner de perfecte MTB- of raceschoen kunnen bieden.

Ben je opzoek naar een paar nieuwe schoenen? Kom langs in onze store! Wij hebben maar liefst 35 verschillende type schoenen op voorraad in elke prijscategorie, vanaf €39,99!!


257