Informatie nodig? Bel 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur (sportswear)

Ga je voor een Bioracer trisuit, trishort of tritop?

Geplaatst: 18 mei 2019

Bioracer triatlon pakken
De eerste vraag die je zou moeten beantwoorden is of je een trisuit wilt of niet. De meeste top triatleten dragen een triatlonpak omdat het uit één stuk bestaat en het daardoor comfortabel draagt en het tevens zeker aerodynamisch is. Hobby atleten kiezen toch vaak voor een combinatie van een tritop met een trishort. Een goed triatlonpak is speciaal ontworpen voor de triatlon en biedt voordelen die kunnen bijdragen om sneller te kunnen racen en om zo comfortabel mogelijk te zijn. Het is ideaal als het pak als een soort tweede huid aanvoelt en dat het goed past onder je wetsuit mocht je hiervan gebruik maken. Een Bioracer tiatlonpak droogt snel zodat je tegen de tijd dat je op de fiets zit droog genoeg bent, dit voorkomt schuren en weerstand. Het voorkomt bovendien de noodzaak om je om te kleden in de wisselzone, zodat u zo snel mogelijk door kunt naar het volgende onderdeel.

Bioracer triatlon shorts
Als je ervoor kiest om geen triatlonpak te dragen zul je moeten investeren in een goede triatlon short. Bioracer trishorts zijn in dat geval onmisbaar in de triatlon garderobe van een atleet. Triatlonbroekjes lijken een beetje op fietsbroekjes, maar zijn toch net anders. De short is gemaakt van sneldrogende stof en heeft een zeem dat dunner en lichter is. Dit is belangrijk omdat een normale fietszeem te lang vochtig blijft en dit zal zeker schuurplekken veroorzaken. Niet de prijs maar de pasvorm is uiteraard het belangrijkste, de short moet perfect zitten om irritaties en schuren te voorkomen. Kies bij het kopen van een triatlonbroek voor kwaliteit en weet dat ze niet zijn bedoeld om in een zwembad te dragen, dit zal de levensduur aanzienlijk verkorten. We raden uiteraard de trishorts van Bioracer aan, dit zijn geweldige triatlon shorts voor zowel beginners als gevorderde (professionele) atleten.

Bioracer triatlon tops
Zodra je je short hebt gekozen, kun je bepalen wat je erboven wilt dragen. Dat kan voor mannen of vrouwen anders zijn. Veel atleten zullen een triatlon specifieke top kiezen, vaak een singlet genoemd. Singlets kunnen ideaal zijn omdat ze comfortabel zijn voor het fietsen of hardlopen, ook naast een triatlon wedstrijd. Vrouwen hebben ook de mogelijkheid om een ​​strakke top te dragen, welke lijkt op een sportbeha. Ze kunnen ervoor kiezen deze de hele race te dragen, of om er een shirt over te dragen tijdens het fietsen en hardlopen. Mannen kiezen er vaak voor om shirtloos te zwemmen en om vervolgens een top of shirt aan te trekken voor de andere onderdelen. Zorg voor strakke bovenkleding want een te los shirt zorgt voor teveel luchtweerstand, de Bioracer triatlon artikelen hebben in elk geval een perfecte pasvorm.

Waar kun je Bioracer triatlon kleding kopen?
Bij Maxipromo sportswear koop je alle custom made en collectie artikelen van Bioracer, laat je adviseren en kom naar onze Bioracer store in Nunspeet!


257