Informatie nodig? Bel 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur (sportswear)

De historie van Bioracer teamkleding

Geplaatst: 07 december 2017

Meer dan 30 jaar geleden is het bedrijf Bioracer begonnen met de ontwikkeling van een biomechanisch meetsysteem. De ontwikkeling van het wielrennen ging in die tijd zo snel dat de technologie en het wielrennen al heel snel samen ging door een speciaal meetsysteem. Raymond Vanstraelen, de ontwikkelaar van dit unieke systeem is zelf ook altijd actief geweest als amateurwielrenner en heeft zijn meetsysteem dus altijd goed kunnen testen. Raymond keek voortdurend naar andere sporten, waar de technologieën al verder waren ontwikkeld. Hij pakte vervolgens de goede dingen er uit en zo ontstond er een echt kwaliteit meetsysteem. Op 31 december 1985 is Bioracer opgericht, ze begonnen met alles wat met wielrennen te maken had. Eigenlijk was het meer een uit de hand gelopen hobby. Het Bioracer fiets meetsysteem werd een uniek universeel computer meetsysteem en het had een complete visie met betrekking tot de positie op de fiets.

Het bleef bij Bioracer niet alleen bij een meetsysteem, Bioracer was een van de eerste merken die met moderne wielrenfietsen en wielrenschoenen op de markt kwamen. Bioracer had de visie van het biomechanische meetsysteem al, dit pasten ze ook toe op de fietsen en de schoenen. Bioracer teamkleding is inmiddels al lang geen standaard shirt, broekje en trainingspak met opdruk meer, de techniek ontwikkeld zich steeds verder. Zowel de profs als een amateurvereniging maken nu gebruik van functioneel textiel, dus ook de "hobby" rijder heeft echte goede kwaliteit kleding! Het instituut in Duitsland (Hohenhem) heeft in het verleden zelfs een onderzoek gedaan naar de link tussen outfit en motivatie, daar werd mee bedoeld; zou je meer gaan fietsen als je goede kleren hebt? Door middel van eigen ervaring en de ervaring van anderen merkte Bioracer al snel dat er veel vraag was naar fiets accessoires en naar kwalitatieve fietskleding, ook vanaf kleine aantallen. Bioracer wilde meer bieden dan andere concurrenten, niet alleen professionele wielrenners maar ook zeker amateurwielrenners moesten kunnen beschikken over kwalitatieve kleding met logo bedrukking.

Professionele- en amateurwielrenners moeten ook als het heel erg koud is of als het heel hard regent goed kunnen trainen, een jasje met een lange broek is dan zeker noodzakelijk. Bioracer heeft veel afgekeken van het skiën, de kwalitatieve kleding die je daar al zag hebben ze ook toegepast voor het wielrennen, alleen dan van een atletische stof, waardoor het bewegen in deze kleding een stuk makkelijker wordt. De eerste goedkope Bioracer wielrenkleding met opdruk werd door een skifabrikant gemaakt, de kwaliteit van het skiën in combinatie met de elastische stof van Bioracer werd een groot succes. De wielrenkleding werd in het begin stadium zelfs verkocht vanuit een garage! Later werd de collectie teamkleding uitgebreid voor andere sporten zoals hardlopen, triathlon en schaatsen.

Hoe is de naam Bioracer tot stand gekomen? De naam is afgeleid van Biomechanica, Racer spreekt voor zich. Het bekende schilderij van Da Vince hebben ze gedigitaliseerd en gebruikt als logo, “De mens is de maat van alle dingen” is de naam schilderij wat ze daarvoor hebben gebruikt.

Ben je geïnteresseerd in Bioracer wielrenkleding, hardloopkleding, triatlonkleding en schaatskleding? Kom naar Maxipromo sportswear voor de hele collectie custom made bedrukte teamkleding en laat je deskundig adviseren!


257