Lees klantwaardering  9,4

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Blijf koel met Bioracer fietskleding tijdens hete zomerritten!

Geplaatst: 22 augustus 2022

Als de zon schijnt, is het altijd verleidelijk om op de fiets te stappen en een ritje te maken. Maar wat als het in de zomer extreem warm is? Onderstaande tips kunnen u helpen om koel te blijven tijdens hete zomerritten.

Blijf gehydrateerd
Voldoende drinken is altijd belangrijk, maar als de temperatuur stijgt wordt dit nog belangrijker. Door voldoende te drinken voor, tijdens en na uw rit voorkomt u uitdroging. Dit is belangrijk omdat uitdroging uw bloedvolume aanzienlijk kan verminderen en uw hartritme kan verstoren. Aangezien het bloed de werkende spieren van zuurstof voorziet, is te weinig vocht duidelijk ongunstig voor uw prestaties. Het is dus het beste om voldoende bidons mee te nemen voor onderweg. Bidons gevuld met water zijn goed maar door toevoeging van natrium, calcium, vitamine C, magnesium en vitamine B kunt u uw prestaties nog beter op peil houden. Drink tijdens het fietsen op een warme dag ongeveer twee bidons (of 1,2 liter) per uur, daarnaast kunt u onderweg altijd nog even stoppen voor een verfrissend drankje.

Breng royaal zonnebrandcrème aan
Niet alleen uitdroging is een risico voor uw lichaam bij warm weer, maar ook verbranding van de huid. U kunt dit voorkomen door een grondige laag zonnebrandcrème aan te brengen, deze crème houdt de schadelijke Uv-stralen tegen. Zo zorgt het ervoor dat de huid niet verbrandt, minder snel veroudert en voorkomt u wellicht huidkanker. Gebruik minimaal factor 30 en breng elke 2 uur opnieuw een laagje aan, vergeet bij het aanbrengen de achterkant van uw nek en oren niet!

bioracer-zomershirt-bedrukken

Draag aangepaste kleding
Net zoals u zich in de winter tegen de kou kleedt met speciale fietskleding, kun u zich in de zomer met uw fietskleding concentreren op warmtebeheersing. Zoekt u bescherming tegen de zon, ga dan voor een Bioracer Coldblack jersey. Deze stof vermindert de opname van warmte door de zon, daarnaast biedt het Coldblack materiaal een hoge mate van Uv-bescherming. Tevens is het materiaal ademend, wat belangrijk is omdat zweet warmte zeer goed kan geleiden en dus zal een doorweekt shirt nog warmer aanvoelen. Wilt u nog een stap verder gaan en net als de profs verkoelende kleding dragen? Ga dan voor de Bioracer Tokyo Gr+ lijn. Deze kleding is sneldrogend, ultralicht en uitgerust met verkoelende Grafeen technologie. De Epic Tokyo Gr+ Jersey houdt u koel dankzij zijn sterk geleidende aard, het Grafeen trekt de warmte weg van het lichaam en helpt deze sneller af te voeren. Door de luchtstromen te gebruiken speelt de snelheid van de rijder duidelijk een belangrijke rol.

Luister naar uw lichaam en vermijd de heetste uren
Met bovenstaande tips voorkomt u hopelijk oververhitting tijdens een hete zomerse fietstocht, maar luister vooral naar uw lichaam en doe alleen wat u aankan. Zorg dus goed voor uzelf en plan uw rit op het koelste moment van de dag, zo heeft u zeker minder last van de hitte!

Bioracer zomershirts verkrijgbaar bij Maxipromo sportswear!
De complete collectie Bioracer fietsshirts zijn verkrijgbaar in onze winkel of ga naar onze Bioracer webshop!


257