Informatie nodig? Bel 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur (sportswear)

Bioracer MTB kleding, strak of juist lekker los?

Geplaatst: 14 maart 2019

Een Baggy broek en een lekker oversized mountainbike shirt. In de wedstrijdsport zie je deze combinatie nauwelijks maar tijdens toertochten zie je dit toch steeds meer, het merk Bioracer biedt hiervoor diverse modellen. Voor de wielrenners onder ons is het natuurlijk een ``no-go`` maar hoe zit dat met de mountainbikers?

Voordelen en nadelen van losse MTB kleding
De losse Bioracer mountainbike kleding zie je voornamelijk in de downhill- en enduro wereld maar het wordt vandaag de dag toch ook steeds meer door gewone mountainbikers gedragen. Het grootste voordeel van dit segment mountainbike kleding is dat het lekker los zit, de hoge bewegingsvrijheid en de stoere looks zijn voordelen die het meest aanspreken bij de fietsers die zo`n setje aanschaffen. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan, bijvoorbeeld dat je sneller blijft haken achter je zadel en veel minder aerodynamisch bent. Voor de toerfietser is deze kleding zeker geschikt maar deze kleding is niet optimaal voor wedstrijdrenners, al zijn er wel enkele renners die met deze kleding aan de start verschijnen.

Voordelen en nadelen van strakke MTB kleding
Voor de wedstrijdrenners is het natuurlijk van belang dat alles zo strak en aerodynamisch mogelijk aansluit, uiteraard blijf je met strakke kleding ook niet snel haken wat wel kan gebeuren met los zittende kleding. Het voordeel van strakke kleding is dat je dit ook aan kunt doen op de racefiets, zo ben je niet verplicht om verschillende type kleding te kopen. Het nadeel van strakke kleding is dat het echt goed moet aansluiten, mensen die iets voller zijn kiezen daarom vaker voor lossere kleding.

Bij welke temperatuur trek je korte- of lange mountainbike kleding aan
Het is natuurlijk voor elk persoon verschillend hoe snel hij/zij het warm of koud heeft, dit is ook afhankelijk van hoe intensief de rit is. Ga je een wedstrijd rijden, dan moet je uiteraard minder aantrekken dan dat je een rustige duurtraining gaat doen. Over het algemeen is het zo dat als het boven de 15 graden is en je een rustige duurtraining gaat doen, je een korte broek aantrekt met beenstukken. Voor de bovenkleding kun je kiezen voor een kort shirt met een kort ondershirt en armstukken of je kunt kiezen voor een dun wielerjasje. Bij 10 graden of kouder kiest men vaak voor een lange broek, een goede baselayer en een wielerjasje. Hoe kouder het wordt hoe meer baselayers je aan moet trekken, uiteraard kun je er ook voor kiezen om een dikker wielerjasje aan te schaffen. Bijvoorbeeld het Spitfire Tempest Protect winter jacket van Bioracer is een goede keuze.

Wil je na het lezen van dit blog meer informatie over mountainbike kleding? Kom dan gewoon langs bij Maxipromo sportswear aan de Waterweg 14a in Nunspeet. Wij geven je advies en bieden een ruim aanbod wielerkleding van de merken Bioracer, Rogelli, Northwave en 100%.


257