Lees klantwaardering  9,4

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Bioracer maakt het snelste tijdritpak ooit voor de Tour de France!

Geplaatst: 30 juni 2022

Vrijdag 1 juli is het zover. Tijdens le Grand Départ in Kopenhagen (DEN) strijden bijna 200 renners om de eerste gele trui van de Tour de France 2022. Onder andere Filippo Ganna zal tijdens de openingsrit in zijn snelste pak ooit van de starthelling rollen. Zijn configuratie omvat niet alleen een gestroomlijnde helm en een speciale tijdritfiets, maar ook een extra aerodynamisch aangepast Bioracer tijdritpak.

Aantallen tellen bij Bioracer
In tegenstelling tot de meeste andere wielerkledingfabrikanten die slechts enkele sessies in een windtunnel kunnen benutten, beschikt Bioracer over een eigen windtunnel! Meer dan 300 uur aan aerodynamische tests leverden in 2022 voldoende gegevens op om dit supersonische tijdritpak te ontwikkelen. De windtunneltesten werden uitgevoerd op 3 verschillende locaties: Bike Valley (Beringen - België), Polytechnische Universiteit (Milaan - Italië) en Nabaflow, een spin-off van de Universiteit van Stavanger in Noorwegen. De drie testcentra waren unaniem, dit tijdritpak is aerodynamischer en sneller dan ooit tevoren.

Bioracer wordt geïnspireerd door de fietsgeschiedenis
Het Katana pak dat Bioracer ontwikkelde voor Tokyo 2020 vormt de basis van dit geoptimaliseerde tijdritpak. Annemiek van Vleuten, Tom Dumoulin, Anna van der Breggen en Wout van Aert schitterden er allemaal in op de Olympische Spelen. In dit lichtgewicht pak zijn de aerodynamische eigenschappen van de stof cruciaal. Maar de ondersteuning die het pak aan de renner biedt, is zo mogelijk nog belangrijker. Een goed tijdritpak dwingt het lichaam in een compacte houding met naar binnen gebogen schouders om het frontale oppervlak te minimaliseren. Op deze manier is het voor Ganna gemakkelijker om zijn aerodynamische positie van het begin tot het eind optimaal te behouden.

bioracer-ineos-grenadier-tijdritpak   bioracer-ineos-grenadier-tijdritpak

Bioracer maatwek met doordachte details
Elk Bioracer pak is op maat gemaakt, dat geldt uiteraard ook voor het tijdritpak van Ganna. Zijn pak is volledig aangepast aan zijn lichaamsbouw, persoonlijke voorkeuren en racepositie. In zijn geval betekent dat een op maat gemaakt pak met een ritssluiting aan de voorkant zonder leggrippers, beide details zijn voor zijn persoonlijk comfort. Door de naden te lassen, strategisch te plaatsen en af te plakken in plaats van ze klassiek te stikken, wordt zelfs de kleinste turbulentie vermeden die een negatieve invloed zou kunnen hebben op de aerodynamica. Daarnaast is er op de rug en mouwen een gladde stof aangebracht, in tegenstelling tot wat we vaak zien in het peloton. De achterliggende reden kan natuurlijk niet worden onthuld! In de Tour de France draait alles om details, om hier perfect op in te spelen worden de renners drie keer per jaar gemeten. In augustus is er een intake voor het kledingpakket, voor de jaarwisseling is er een controle en na de voorjaarsklassiekers meten we om de laatste aanpassingen te doen voor de grote rondes. Elk jaar worden de renners ongeveer 3,5 uur gemeten, dit zorgt ervoor dat de meer dan 140 items in hun "Tour kledingpakket" als gegoten zitten. De dagen voor de start van de Tour zal een mobiel "Bioracer Protolab" aanwezig zijn in Kopenhagen. In de mobiele test- en productieomgeving maken drie specialisten van Bioracer op verzoek van de renners last minute aanpassingen voor optimaal comfort zonder prestatieverlies. Zo wordt er niets aan het toeval overgelaten.

De innovatiedrang van Bioracer
Als ontwikkelingspartner is Bioracer meer dan een traditionele kledingleverancier voor Team INEOS Grenadiers, innovatiedrang is de drijfveer van het bedrijf. Elk jaar maakt Bioracer meer dan 12.000 ontwerpen voor teams en vriendengroepen wereldwijd. Men kiest voor kwaliteit getest door professionals, met een op maat gemaakt ontwerp naar keuze. Al meer dan 35 jaar heeft de innovatie van stoffen, pasvormen en technieken geresulteerd in meer dan 1.000 medailles op kampioenschappen en Olympische Spelen. Het is dan ook de missie van Bioracer om elke recreatieve- en professionele atleet sneller te maken.

Voor Bioracer kleding ga je naar Maxipromo sportswear!
Al meer dan 15 jaar is Maxipromo sportswear een officiële partner van het Belgische merk Bioracer, marktleider op het gebied van custom teamwear. Om te voorkomen dat er tijd verloren gaat in het voortraject worden alle ontwerpen door onze eigen design afdeling gemaakt. U kunt zelf aangeven welke stijl en kleuren u mooi vind zodat onze ontwerpers dit zo goed mogelijk kunnen overbrengen in een uniek design. Uiteraard kunt u naar aanleiding van het eerste ontwerp, indien nodig, aanpassingen doorgeven zodat we uiteindelijk tot het gewenste eindresultaat komen. Wij maken geen gebruik van standaard sjablonen dus wij maken voor al onze klanten een uniek tenue waar men trots op zal zijn! Vraag een offerte aan voor wielerkleding met eigen bedrukking!


marktleider in europa

offerte in 1 dag

ontwerp in 1 dag

eigen productie

klantwaardering 9.4

257