Lees klantwaardering  9,4

Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Bioracer maakt gebruik van unieke textiel materialen!

Geplaatst: 12 april 2024

Bioracer geeft de concurrentie het nakijken!
Bioracer is al vele jaren koploper in het ontwikkelen van de meest comfortabele en snelste teamkleding. Bij Bioracer worden voortdurend de grenzen van aerodynamica verlegd, racegegevens en windtunneltests worden gebruikt om nieuwe materialen te ontwikkelen en toe te passen.

bioracer materialen tijdritpak

Coldblack™
In tegenstelling tot andere donkere stoffen reflecteert Coldblack™ de warmte van de zon in plaats van deze te absorberen. UV-beschermend, zweet afvoerend en sneldrogend, deze stof is ideaal om de brandende zon te trotseren. De unieke stof wordt o.a. gebruikt in de Epic Coldblack™ Jersey.

Graphene (gr+)
De ultralichte en zeer geleidende grafeentechnologie voegt functionaliteit voor thermisch beheer toe aan de traditionele fietskleding. Het trekt warmte weg en voert deze sneller af, waardoor het lichaam minder energie zal gebruiken om de lichaamstemperatuur te reguleren. Dit betekent dat er meer energie wordt bespaard voor bijvoorbeeld het maken van een beslissende ontsnapping. Deze stoftechnologie, ontwikkeld voor Tokyo 2020, wordt o.a. toegepast in de Epic Tokyo GR+ jersey, bibshorts en aerosuit.

Breeze (mesh)
Deze stof met een open mesh constructie is ontworpen voor de heetste en extreemste raceomstandigheden, het voert vocht af van de huid en zorgt voor koeling. Deze stof wordt gebruikt in o.a. jerseys en aerosuits.

Tempest light
Het Tempest light materiaal biedt de perfecte mix van lichte isolatie en hoog ademend vermogen, het is de ideale temperatuurregulator en stabilisator bij aangename weersomstandigheden. De duurzame waterafstotendheid die in de stof is verwerkt zal altijd zijn bescherming behouden, zelfs na vele wasbeurten. Deze stof wordt o.a. gebruikt in thermische jacks met lange mouwen.

Tempest medium
Het Tempest medium materiaal is isolerend en ademend en is de ideale temperatuurregulator en stabilisator bij koude weersomstandigheden. De duurzame waterafstotendheid die in de stof is verwerkt zal altijd zijn bescherming behouden, zelfs na vele wasbeurten. Deze stof wordt o.a. gebruikt in thermische jacks, bibtights en bibshorts.

Tempest protect
Het Tempest Protect materiaal is zeer isolerend en toch ademend en is de ideale temperatuurregulator en stabilisator bij ijskoude weersomstandigheden. De duurzame waterafstotendheid en windblock die in de stof is verwerkt blijft altijd zijn bescherming behouden, zelfs na vele wasbeurten. Deze stof wordt o.a. gebruikt in thermische jacks en bibtights.

Pixel
In de reflecterende Pixel stof worden drie lagen gecombineerd voor maximale winterbescherming. De ademende binnenlaag voert vocht af van de huid, de centrale laag biedt bescherming tegen kou en wind en de reflecterende toplaag verbetert je zichtbaarheid in het donker. Deze stof wordt o.a. gebruikt in winterjacks en koersbroeken.

Airstripe
Sinds Bioracer de speedsuit revolutie begon, maakt de bekende Airstripe stof daar deel van uit. Deze elastische, ademende stof met karakteristieke krijtstreep wordt toegepast op aerodynamisch strategische plekken op shirts en pakken. Indien correct geplaatst, verbetert deze stof de aerodynamische efficiëntie. Deze stof wordt o.a. gebruikt in de mouwen van verschillende Epic shirts, aeropakken en accessoires.

Stratos
Stratos heeft uitstekende hydro- en aerodynamische eigenschappen, omdat water en lucht over de stof glijden zonder de vezels te penetreren. Kleding gemaakt van dit materiaal maakt je zowel op het land als in het water sneller. Dat Stratos stof droogt extreem snel op en geeft je daardoor snel een droog gevoel, deze eigenschap maakt het zeer geschikt voor triatlon. De 4-way stretch geeft je veel bewegingsvrijheid tijdens het lopen, fietsen en zwemmen. Bovendien beschermt het lichte en ademende Stratos je tegen schadelijke UV-stralen maar ook tegen schaafwonden. Deze stof wordt o.a. gebruikt in shirts, bodywarmers, koersbroeken en speedpakken.

Flow
Flow heeft uitstekende hydro- en aerodynamische eigenschappen
. Dankzij een speciale behandeling oxideert water bij contact en ‘kleeft’ het niet aan het materiaal. Hierdoor voel je minder weerstand in het water en zwem je sneller. Flow stof absorbeert tot 40% minder water dan andere sportstoffen en droogt zeer snel. Bovendien is het een erg licht materiaal en vanwege de uitstekende eigenschappen wordt Flow toegepast in triatlonkleding.

Lycra
Als je aan teamkleding denkt, denk je aan Lycra. Bij Bioracer worden verschillende soorten hoogwaardige Lycra toegepast. Het is een lichte elastische stof die een optimaal draagcomfort garandeert, bovendien zorgt het voor een uitstekende afvoer van warmte en vocht. Het type lycra dat bijvoorbeeld gebruikt wordt in de Epic bibshorts zorgt tevens voor een compressie-effect dat je spieren ondersteunt en de bloedsomloop bevordert.

Dyneema™
Om zowel de veiligheid als de prestaties van een renner te verbeteren, integreren we effectieve bescherming tegen slijtage in de Dyneema™ productlijn. Het beschermt de renner bij snelheden tot 60 km/u, terwijl het ook de ernst van wonden vermindert bij nog hogere snelheden. Deze stof wordt o.a. gebruikt in de Epic Dyneema™ bibshorts en aerosuits.

Bioefficiency
Stoffen die zijn ontwikkeld om je simpelweg sneller te maken.

Biocomfort
Stoffen die zijn ontwikkeld om uw comfort op de fiets te vergroten.

Wil je alles weten over de materialen van ons merk Bioracer?
Bij Maxipromo sportswear informeren wij u graag over de diverse stoffen en toepassingen, als specialist en partner van Bioracer hebben wij alle kennis in huis!


marktleider in europa

offerte in 1 dag

ontwerp in 1 dag

eigen productie

klantwaardering 9.4

257