Voor informatie: 0341 - 25 84 10
Ma t/m vr 08:00-17:00 uur
Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

Bioracer introduceert Graphene technology in wielerkleding!

Geplaatst: 23 juli 2021

Bioracer is de grootste leverancier van wielerkleding op de Olympische Spelen
Bioracer is met zeer veel succes al vele jaren de wielerkleding partner van de Nederlandse-, Belgische- en Duitse federatie. Inmiddels produceert Bioracer ook de wielerkleding voor Rusland, Cyprus, Panama, Litouwen, Griekenland en Zuid-Afrika. Al deze landen profiteren nu van de snelste speedwear ter wereld!

Wielrenners profiteren tijdens de OS van de ontwikkelingen van Bioracer
Graphene technology
De zeer innovatieve "Graphene technology" is een belangrijke factor om de lichaamstemperatuur van renners op peil te houden. Door de luchtstromen te gebruiken zorgt het grafeen ervoor dat de warmte van de renner wordt afgevoerd zodat de kerntemperatuur van het lichaam optimaal kan blijven.
Airstripe materiaal
Als eerste introduceerde Bioracer de Airtstripe stoffen in wielerkleding en inmiddels is de vierde generatie van deze zeer effectieve aero technologie ontwikkeld. Door deze elastische stof met gestreepte structuur in de mouwen te integreren wordt de aerodynamica van de renner sterk verbeterd.
Geïntegreerde grippers
De geïntegreerde grippers houden het wielershirt op zijn plaats tijdens de zwaarste inspanningen, dankzij deze siliconen grippers volgt het shirt elke kleine beweging van het lichaam. Er is niks zo vervelend als een shirt dat "omhoog kruipt", dit kan zelfs de concentratie en de focus van de atleet verstoren.
Dubbelzijdige ritssluiting
Met deze speciale rits kan men het shirt van onder naar boven openen, een effectieve mogelijkheid voor de renner om volledige controle over zijn of haar kerntemperatuur te houden. 

 
In Tokyo zullen de renners extreme omstandigheden moeten trotseren
Bioracer speedwear is ontwikkeld om de zwaarste omstandigheden het hoofd te kunnen bieden, echter tijdens de Olympische Spelen staan de renners voor omstandigheden die vrij uitzonderlijk zijn. geen regen en wind maar hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheidsgraad. Met temperaturen ver boven de 30 graden zal het flink afzien worden op het Japanse asfalt, regulering van de kerntemperatuur van het lichaam zal dus van hoog belang zijn. Wanneer de lichaamstemperatuur boven de 39,5 °C komt, is een daling van het energieniveau namelijk onvermijdelijk!

De oplossing is het toepassen van Bioracer Grafeen technologie
Dé oplossing om de extreem warme omstandigheden te verslaan is een unieke innovatie van Bioracer, de nieuwe Graphene technology zorgt voor een geleidelijk koelend effect tijdens de wedstrijd. Dankzij de sterk geleidende eigenschappen trekt het grafeen de warmte weg van het lichaam en helpt het deze sneller af te voeren, de snelheid van de rijder speelt hierbij wel een cruciale rol. Voor de goede orde, deze koeltechnologie zal de renners niet direct sneller maken maar het zal hen wel helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Zo kunnen de Nederlandse, Belgische en Duitse renners zich volledig focussen op de wedstrijd zonder kostbare energie te verliezen door een te hoge kerntemperatuur.

Bioracer Graphene technology is getest tijdens de wereldkampioenschappen E-sports
Grafeen technologie heeft zijn waarde al bewezen in de wereld van indoor cycling. In december 2020 vonden de eerste Cycling E-sports World Championships plaats op Zwift. De Belgische indoorfietsers werden voorzien van speciaal ontwikkelde indoor Graphene shirts om oververhitting van hun lichaam te voorkomen. Met behulp van deze unieke wielershirts konden ze hun lichaamstemperatuur stabiel houden en hierdoor al hun kostbare energie steken in het racen tegen hun virtuele tegenstanders. Bioracer zal ook in de toekomst blijven ontwikkelen om zo koploper te blijven in de wereld van custom- en collectie wielerkleding!


257