Za 09:00-12:00 uur

Nieuws

13 Bioracer medailles op het EK veldrijden!

Geplaatst: 06 november 2018

Agelopen zondag werd het EK veldrijden gereden in Rosmalen. Uiteraard reden de nationale ploegen van Duitsland, België en Nederland in ons kledingmerk Bioracer! Deze nationale wielerploegen gingen met maar liefst 13 medailles uit 5 wedstrijden naar huis, 4 keer brons, 5 keer zilver en maar liefst 4 keer goud!

De junioren beten zondag het spits af met hun wedstrijd over 40 minuten. Bij deze categorie was het eigenlijk al wel zeker dat er een Bioracer winnaar zou komen maar van welk land was nog de vraag. De eerste gouden medaille kwam van Pim Ronhaar (NED), Pim wist de wedstrijd winnend af te sluiten voor Witse Meeussen (BEL). In de strijd om de 3e plaats wist Tibau Nys (BEL) aan het langste eind te trekken om zo het Bioracer Speedwear podium compleet te maken! Jelle Vermoote (BEL), Ward Huybs (BEL), Luke Verburg (NED), Tom Lindner (DUI), Wout Vervoort (BEL) en Ryan Cortjens (BEL) wisten de 4e, 6e, 7e, 8e, 9e en 10e plaats binnen te slepen. Het EK werd dus geopend met 9 renners uit de top 10 in Bioracer wielerkleding!

Na de junioren was het de beurt aan de belofte vrouwen, ook deze dames reden 40 minuten. Favoriete Ceylin Del Carmen Alvarado (NED) wist haar favorietenrol waar te maken en werd Europees kampioen! Dit deed ze voor Nederlands kampioene Inge van der Heijden (NED), Fleur Nagengast (NED) wist het oranje feestje compleet te maken met een knappe 3e plaats. Puck Pieterse (NED) en Yara Kastelijn (NED) wisten heel knap 5e en 6e te worden, ook Aniek van Alphen (NED) en Marthe Truyen (BEL) wisten knap in de top 10 te eindigen!

De belofte mannen reden een wedstrijd over 50 minuten. Favoriet Eli Iserbyt (BEL) had naar eigen zeggen een slechte start en had wat moeite met het passeren van andere renners, uiteindelijk werd Eli nog knap 2e. Timo Kielich (BEL), Roel van der Stegen (NED) en Jens Dekker (NED) wisten ook in de top tien te eindigen en werden 7e, 8e en 9e.

Bij de elite vrouwen was de wedstrijd nog spannender dan dat deze van tevoren leek te worden! De Nunspeetse Annemarie Worst (NED) was uiteindelijk de sterkste en wist de wedstrijd te winnen voor Marianne Vos (NED) en Denise Betsema (NED). Sanne Cant (BEL), Ellen van Loy (BEL) en Loes Sels (BEL) werden 4e, 5e en 6e. Laura Verdonschot (BEL) maakte de top 10 compleet en wist knap 10e te worden! Dus ook in deze categorie een heel Nederlands podium, dat betekent dat Bioracer Speedwear er weer 3 medailles bij mocht schrijven.

bioracer-nederland-wielershirt

Als klap op de vuurpijl het duel bij de elite mannen; Mathieu van der Poel (NED) en Wout van Aert (BEL). Na een wat mindere start van Mathieu wist Wout in de beginfase weg te rijden van de rest van het veld. Na 2 rondes dichte Mathieu het gaatje en reed gelijk weg bij Wout, Mathieu won de wedstrijd voor Wout en Laurens Sweeck (BEL) wist het Bioracer feestje compleet te maken door op een 3e plaats te eindigen! Michaël Vanthourenhout (BEL), Toon Aerts (BEL), Lars van der Haar (NED), Joris Nieuwenhuis (NED), Quinten Hermans (BEL), Gianni Vermeersch (BEL) en Daan Soete (BEL) wisten 4e, 5e, 6e, 7e, 8e, 9e en 10e te worden. Het EK werd dus afgesloten met een geheel Bioracer top 10!

Een groot succes dus voor de marktleider in custom made bedrukte wielerkleding. Kom naar Maxipromo sportswear in Nunspeet voor de snelste wielrenkleding ter wereld; “Bioracer makes you faster“!